ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ BΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
milena-apostolaki
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ BΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Mil55Nnew_homepage
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ BΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Μαζί με την κοινωνία

Λίγα λόγια για μένα

Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα και η καταγωγή μου είναι από την Κρήτη. Είμαι μητέρα ενός αγοριού και μάχιμη δικηγόρος. Φοίτησα στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετά την αποφοίτηση μου απέκτησα επαγγελματική εμπειρία σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην Washington των ΗΠΑ, όπου ειδικεύτηκα στο δίκαιο των διεθνών συμβάσεων.

— Εντάχθηκα στο νομικό γραφείο του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου το 1993.

— Εκλέχθηκα για πρώτη φορά το 2000 βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β’ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας και επανεκλέχτηκα στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2004, 2007 και 2009.

— Άσκησα τα καθήκοντα της Υφυπουργού Ανάπτυξης (2000-2001) και της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης (2011) και κατά το διάστημα αυτό συνέταξα τον Νόμο 4039/12 για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς ο οποίος αποτέλεσε την πρώτη ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων προστασίας των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.

— Επέστρεψα στην δικηγορία το 2012.

— Μετά από πρωτοβουλία μου και σε συνεργασία με κορυφαίους νομικούς της χώρας, το 2013 ιδρύσαμε την Εταιρεία Οικογενειακού Δικαίου (ΕΟΔ), το πρώτο επιστημονικό σωματείο στην χώρα που ασχολείται με ζητήματα οικογενειακού δικαίου.

— Ανέλαβα το 2021 τη διεύθυνση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ), νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου που έχει ως αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών καθώς και την διάδοση, προβολή και προώθηση των θεσμών εναλλακτικής επίλυσης διαφορών με σκοπό την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επίλυσή τους.

Φίλες και φίλοι,
Βιώνουμε τις οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής, ενεργειακής και πανδημικής κρίσης. Οι προοπτικές για την ελληνική οικογένεια περιορίζονται, το εισόδημα συρρικνώνεται, η φορολογία εξακολουθεί να παραμένει υψηλή για τα μεσαία εισοδήματα, ενώ η φυγή στο εξωτερικό εξακολουθεί να στερεί από την πατρίδα μας, χιλιάδες νέους επιστήμονες τη στιγμή που ο δείκτης της ανεργίας στους νέους και τις γυναίκες στη χώρα μας, είναι ο υψηλότερος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κυβέρνηση μοίρασε οριζόντια προεκλογικά επιδόματα, επιχειρώντας να εξαγοράσει την ψήφο και την αξιοπρέπεια των πολιτών. Με τις πολιτικές της διεύρυνε δραματικά τις κοινωνικές ανισότητες, ενίσχυσε και προστάτευσε τους οικονομικά ισχυρούς και διέλυσε το ΕΣΥ. Επιπλέον παραβίασε θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ανέχτηκε την αισχροκέρδεια, επιδότησε τα υπέρογκα κέρδη στον χώρο της ενέργειας και άφησε απροστάτευτη την πρώτη κατοικία. Απέναντι σε αυτή την αδιέξοδη και κοινωνικά άδικη κυβερνητική πολιτική, η αξιωματική αντιπολίτευση με τον δημαγωγικό λαϊκισμό της, την απόσταση που την χωρίζει από τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και τη δηλωμένη πρόθεσή της να χειραγωγεί τους θεσμούς, δεν μπορεί να αποτελέσει μια προοδευτική λύση για το μέλλον του τόπου. Επιμένει στον διχασμό της κοινωνίας, σε ένα μοντέλο διακυβέρνησης που απέτυχε με κόστος για την πατρίδα μας. Τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και ο παραγωγικός ιστός, έχουν ανάγκη από μια δέσμη πολιτικών που θα εγγυάται την ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και δικαιοσύνη. Χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση.

Άνθρωποι | Κοινωνικό Κράτος | Ανάπτυξη | Κράτος Δικαίου

Αυτοί είναι οι πυλώνες που το ΠΑΣΟΚ εγγυάται πως θα είναι στο επίκεντρο της πολιτικής του προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της κοινωνικής συνοχής. Δυνατό ΠΑΣΟΚ, σημαίνει δυνατός πολίτης. Σε αυτές τις εκλογές έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε την ευθύνη και την τύχη της χώρας στα χέρια μας και να οικοδομήσουμε μαζί μια νέα Ελλάδα. Σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές επιλέγουμε τη φωνή της Ευθύνης και της Αλλαγής. Επιλέγουμε γυναίκες για την ισότιμη εκπροσώπηση της κοινωνίας μας.

Ζητώ την εμπιστοσύνη σας!
Ζητώ την ψήφο σας,
ώστε να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη και να την κερδίσουμε.

Μιλένα Αποστολάκη Επιλογή Ευθύνης signature
Mil55Nnew_homepage

Η Πορεία μου

Γεννήθηκα στην Αθήνα και η καταγωγή μου είναι από το Ρέθυμνο της Κρήτης. Αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκα ως δικηγόρος και εξειδικεύθηκα σε θέματα διεθνών συμβάσεων και αεροπορικού δικαίου σε μια από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρίες στην WashingtonDC.

2000

Στις εκλογές της 9ης Απριλίου 2000, εξελέγην βουλευτής  στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια  Αθηνών  με το ΠΑΣΟΚ.

2000

Από τον Απρίλιο του 2000 έως τον Οκτώβριο του 2001 άσκησα τα καθήκοντα της Υφυπουργού Ανάπτυξης με αρμοδιότητα το εμπόριο και την προστασία του καταναλωτή.

2001

Από το 2001 έως το 2004 ήμουν μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

2004

Στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004, εξελέγην βουλευτής στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών  με το ΠΑΣΟΚ.

2005

Από το 2005 έως το 2006 ήμουν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

2007

Στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, εξελέγην βουλευτής στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών  με το ΠΑΣΟΚ.

2009

Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, εξελέγην βουλευτής στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών  με το ΠΑΣΟΚ.

2010

Από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2011 άσκησα τα καθήκοντα της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

2011

Το 2011 ως Υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης συνέταξα τον Νόμο 4039/12 για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, ο οποίος αντιμετώπισε  μια σειρά από χρόνια αιτήματα της φιλοζωικής κοινότητας και χαιρετίστηκε ως βήμα προόδου και πολιτισμού από φορείς, την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών.

2000 - 2012

Κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, υπήρξα μέλος των παρακάτω κοινοβουλευτικών  επιτροπών :

  • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος
  • Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης
  • Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
  • Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
  • Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
  • Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας
2012

Το 2012 μετά από πρωτοβουλία μου και σε συνεργασία με κορυφαίους νομικούς της χώρας, ιδρύσαμε την Εταιρία Οικογενειακού Δικαίου (ΕΟΔ), το πρώτο επιστημονικό σωματείο στη χώρα που ασχολείται με ζητήματα οικογενειακού δικαίου.

2012

Από το 2012 μέχρι σήμερα ασκώ μάχιμη δικηγορία.

2013

Το Δεκέμβριο του 2013 εκδόθηκε το βιβλίο μου «Πολίτες Ενωμένοι, Ποτέ Νικημένοι», από τις εκδόσεις Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, το οποίο αναφέρεται στο Σύνταγμα την Ελλάδας και απευθύνεται σε παιδιά.

2017

Τον Μάιο του 2017 εκδόθηκε το βιβλίο μου «Το τέλος της μεταπολίτευσης» από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.

2021 - 2023

Από το 2021 μέχρι το 2023 υπήρξα διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ). Ο Ευρωπαϊκος Οργανισμός Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με έδρα την Αθήνα, που έχει ως αντικείμενο την παροχή, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υπηρεσιών διαιτησίας, διαμεσολάβησης και εξωδικαστικής εν γένει επίλυσης διαφορών, καθώς επίσης και τη διάδοση, προβολή, προώθηση των θεσμών εναλλακτικής επίλυσης διαφορών με σκοπό την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επίλυσή τους.

2023

Στις εκλογές του 2023 εκλέχτηκα βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ. Είμαι υπεύθυνη του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης. Μετέχω στις Διαρκείς Μόνιμες επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης καθώς και στην Ειδική Μόνιμη επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων.

Η Πορεία μου

Untitled-12
Untitled-7
milena-apostolaki-1
Untitled-8
Untitled-9 (1)
my-path-1
ÂÏÕËÇ-ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÃÉÁ ÔÏ ÅÐÉÄÏÌÁ ÈÅÑÌÁÍÓÇ//  ÌÉËÅÍÁ ÁÐÏÓÔÏËÁÊÇ.(EUROKINISSI-Ã.ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)
Untitled-10
299365973_453113610162714_1752808730936513649_n
milena
¬œ’À« – œÃ…À…¡ ‘œ’ –—Ÿ»’–œ’—√œ’ √…Ÿ—√œ’ –¡–¡Õƒ—≈œ’ ”‘«Õ  œ…Õœ¬œ’À≈’‘… « œÃ¡ƒ¡ ‘œ’ –¡”œ  (EUROKINISSI / ‘¡‘…¡Õ¡ ÖœÀ¡—«)
apostolaki5 (2)
ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ – ΕΞΩΦΥΛΛΟ
milenabiblio
Mil51new
Milena-Apostolaki-5
Σχετικά με εμένα
Closeup shot of the snouts of a cute dog and a cat sitting cheek to cheek
Closeup shot of the snouts of a cute dog and a cat sitting cheek to cheek

Ο νόμος για τα αδέσποτα

Ο νόμος 4039/12 που αφορά στα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα…
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο νόμος 4039/12 που αφορά στα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, συνετέλεσε αποτελεσματικά στην προστασία των αδέσποτων , καθώς και τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό τους, την ενίσχυση  της φιλοζωικής κοινότητας και μια σειρά από μέτρα που αποτελούσαν χρόνια αιτήματα των φιλοζωικών οργανώσεων. Ανάμεσα στις ψηφιζόμενες για πρώτη φορά διατάξεις είναι εκείνες σύμφωνα με τις οποίες, η  κακομεταχείριση των ζώων πλέον τιμωρείται όχι μόνο με χρηματικό πρόστιμο αλλά -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- και με ποινή φυλάκισης. Η συμμετοχή ζώων σε τσίρκο ή άλλο θέαμα απαγορεύεται όπως και ο ακρωτηριασμός τους. Με παρέμβαση εισαγγελέα αφαιρείται προσωρινά ή οριστικά το ζώο απ’ όσους το κακομεταχειρίζονται. Ακόμη θεσμοθετήθηκε η ευθύνη του δήμου για κάθε βλάβη ή ζημιά προκαλείται σε πολίτες από αδέσποτα ζώα εφόσον δεν έχει οργανώσει ένα αποτελεσματικό σύστημα περισυλλογής και διαχείρισής τους.

images
Mil51new

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαμεσολάβησης & Διαιτησίας

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαμεσολάβησης & Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ), στον οποίο υπήρξα διευθύντρια, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού…
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαμεσολάβησης & Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ), στον οποίο υπήρξα διευθύντρια, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ανώνυμη εταιρεία) με έδρα την Αθήνα που έχει ως αντικείμενο την παροχή στην Ελλάδα και το εξωτερικό υπηρεσιών διαμεσολάβησης, διαιτησίας και εξωδικαστικής εν γένει επίλυσης διαφορών, καθώς επίσης και τη διάδοση, προβολή, προώθηση των θεσμών εναλλακτικής επίλυσης διαφορών με σκοπό την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επίλυσή τους.

Η διάχυση και εδραίωση των θεσμών της διαιτησίας και της διαμεσολάβησης στην επίλυση των εμπορικών και αστικών διαφορών θα σημάνει πολλά για την λειτουργία της εθνικής οικονομίας ,την αναπτυξιακή και επενδυτική της αναβάθμιση. Ένα σημαντικό εμπόδιο για πολλούς επενδυτές είναι διαχρονικά στην χώρα μας η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης στα Ελληνικά δικαστήρια. Η υπέρβαση της διελκυστίνδας μέσω της εισαγωγής των εναλλακτικών μορφών επίλυσης διαφορών θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη. Αλλά και στον τομέα της λειτουργίας μας ως κοινωνία, η ανατροπή της κουλτούρας της σύγκρουσης και της φιλοδικίας που φορτώνει τα δικαστήρια με υποθέσεις οι οποίες κάλλιστα θα μπορούσαν να λυθούν εκτός δικαστικών αιθουσών , θα έχει σημαντικά οφέλη στη συλλογική μας συγκρότηση και τον πολιτισμό της καθημερινότητάς μας. Πρόκειται για αλλαγή υποδείγματος με πολλαπλό αποτύπωμα αναπτυξιακό, οικονομικό και κοινωνικό.

Διαβάστε όλα τα νέα σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας εδώ.

Για να επικοινωνήσετε με τον ΕΟΔΙΔ και να εγγραφείτε στο Newsletter πατήστε εδώ

https://www.eodid.org/el/

1200x1200_4-1 (1)
Στιγμιότυπο οθόνης 2022-10-03 170407

Το τέλος της μεταπολίτευσης

Η κρίση στην Ελλάδα βαθαίνει, αναδεικνύοντας τις παθογένειες και τα προβλήματα του εγχώριου πολιτικού συστήματος,…
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η κρίση στην Ελλάδα βαθαίνει, αναδεικνύοντας τις παθογένειες και τα προβλήματα του εγχώριου πολιτικού συστήματος, του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και της ελληνικής κοινωνίας. Οι πολιτικές δυνάμεις που κλήθηκαν μέχρι το 2015 να τη διαχειριστούν επεδίωξαν να εισαγάγουν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις χωρίς να επενδύσουν στον διχασμό. Δεν μπόρεσαν όμως να υπερβούν τις υπαρκτές δικές τους ευθύνες και να ολοκληρώσουν ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση.
Η Ευρώπη φάνηκε θεσμικά και πολιτικά απαράσκευη, λειτουργώντας συχνά εμμονικά, τιμωρητικά και εν τέλει απρόσφορα. Η κοινωνία, μπροστά στην κατηφορική πορεία της χώρας, βίωσε και βιώνει επώδυνα την αγωνία για το μέλλον. Σε μια τέτοια συγκυρία, ο άγριος σπόρος του εθνολαϊκισμού δεν ήταν δύσκολο να καρπίσει στηριζόμενος και στη συστηματική καλλιέργεια του εθνικού διχασμού.
Σήμερα, η κατάρρευση της δημαγωγικής αντιμνημονιακής ρητορείας και το τέλος των ψευδαισθήσεων αποτελούν το οδυνηρό υπόστρωμα του τέλους της μεταπολίτευσης. Ο νέος ιστορικός κύκλος περνά μέσα από την αναγκαία κοινωνική συναίνεση, αλλά και την αλλαγή του κυρίαρχου υποδείγματος στην άσκηση της πολιτικής, με τρόπο ώστε η αλήθεια και η ευθύνη να κυριαρχήσουν στην πολιτική ζωή του τόπου. Η πραγματικότητα αυτή δεν συνιστά αποϊδεολογικοποίηση της πολιτικής. Το ιδεολογικό πρόσημο εξακολουθεί να υπάρχει και είναι αυτό της προστασίας των πολλών, της προστασίας εκείνων που μοχθούν και της δημιουργίας ευκαιριών για όλους και ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους.
Η επανεκκίνηση της χώρας θα γίνει από τους σύγχρονους εκφραστές της προόδου, δηλαδή από αυτούς που πράττουν και όχι από αυτούς που εξαγγέλλουν. Από τους υπεύθυνους και όχι από τους εθνολαϊκιστές. Το τέλος της μεταπολίτευσης συνιστά ευκαιρία για μια καινούρια αρχή. Είναι η ώρα της επανεκκίνησης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ – ΕΞΩΦΥΛΛΟ
20211019165756_polites_enomenoi_pote_nikimenoi_mathainoume_gia_to_dikaioma_kai_tin_ypochreosi_tis_symmetochis_sta_koina

Πολίτες Ενωμένοι Ποτέ Νικημένοι!

Εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία, το βιβλίο αυτό της Μιλένας Αποστολάκη απευθύνεται στα παιδιά, αλλά…
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία, το βιβλίο αυτό της Μιλένας Αποστολάκη απευθύνεται στα παιδιά, αλλά περιέχει δύο πολύ σημαντικά μηνύματα και για τους μεγάλους. Το πρώτο και κύριο μήνυμα είναι η αξία της ενεργητικής συμμετοχής μας στα κοινά, μέσα από την οποία καταξιωνόμαστε ως πολίτες και αποκτούμε τη δυνατότητα να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Αυτό αποτελεί άλλωστε προϋπόθεση για την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Η άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος είναι απαραίτητη, αλλά όχι και επαρκής. Η κοινωνία χρειάζεται να βρίσκεται σε εγρήγορση και οι πολίτες να είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν δικαιώματα όπως η συνάθροιση, η υποβολή αναφορών και η προσφυγή στη δικαιοσύνη. Το δεύτερο μήνυμα είναι η επιτακτική ανάγκη να αντισταθούμε στη -συντελούμενη δυστυχώς εδώ και πολλές δεκαετίες στον τόπο μας- υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, που υπονομεύει όχι μόνο την ποιότητα της ζωής στις ελληνικές πόλεις, αλλά και το μέλλον των παιδιών μας.

Καταστρέφοντας το περιβάλλον, ουσιαστικά πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε. Η απλότητα και η αμεσότητα της γραφής της Μιλένας Αποστολάκη καθιστά το βιβλίο της ιδανικό για τους μικρούς αναγνώστες και αποκαλύπτει το αληθινό συγγραφικό της χάρισμα.

Καλή ανάγνωση
Κώστας Χ. Χρυσόγονος
Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ.

Banner_EOD_Logo_410x230
Banner_EOD_Logo_410x230

Εταιρία Οικογενειακού Δικαίου

Η ανάγκη σύστασης μιας επιστημονικής ένωσης που θα ασχοληθεί με το οικογενειακό δίκαιο με απασχολούσε…
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ανάγκη σύστασης μιας επιστημονικής ένωσης που θα ασχοληθεί με το οικογενειακό δίκαιο με απασχολούσε πολλά χρόνια. Οι σαρωτικές αλλαγές που συντελούνται στο πεδίο των ανθρώπινων σχέσεων και στην οργάνωση των σχέσεων αυτών, οι νέες ανάγκες που προκύπτουν από τις σύγχρονες μορφές σχέσεων και η ρύθμιση τους, τα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας και οι μορφές της, είναι θέματα που αφορούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Όσο λοιπόν πιο συστηματική, επιστημονικά τεκμηριωμένη και ώριμη είναι η επεξεργασία τους, τόσο πιο πολιτισμένη είναι μια κοινωνία.

Το φθινόπωρο του 2012 ξεκίνησα την προσπάθεια για τη δημιουργία της Εταιρίας Οικογενειακού Δικαίου. Αναζήτησα την βοήθεια και στήριξη του ομότιμου καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλη Σταθόπουλου, του καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θανάση Παπαχρήστου, του εκδότη της Νομικής Βιβλιοθήκης Αντώνη Καρατζά και του δικηγόρου Κώστα Κουτσουέλου. Με τη βοήθεια των τεσσάρων αυτών λαμπρών επιστημόνων και φίλων και με συστηματική προσπάθεια και οργάνωση πραγματοποιήθηκε στις 17/12/2012 η πρώτη συνάντηση των ιδρυτικών μελών της ΕΟΔ με θέμα την συζήτηση επί του καταστατικού του υπό ίδρυση σωματείου, του πρώτου στην Ελλάδα με σκοπό την κατάθεση προτάσεων για την ανάδειξη της σημασίας του οικογενειακού δικαίου, τη βελτίωση της υφιστάμενης νομοθεσίας, της δικαστηριακής πρακτικής και των εν γένει εφαρμοζόμενων διατάξεων στην πράξη.

Στη συνέχεια με την υπ´αρ.604/2013 διάταξη του Πρωτοδικείου Αθηνών συστάθηκε το σωματείο μας και καταχωρήθηκε στα βιβλία του Πρωτοδικείου Αθηνών. Στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετείχαν επίσης ο επίτιμος αρεοπαγίτης Στέφανος Γαβράς και ο επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Η ΕΟΔ με πλούσια επιστημονική δράση ,ημερίδες και συνέδρια καταγράφει στο ενεργητικό της μια εξαιρετικά γόνιμη προσφορά στο πεδίο του Οικογενειακού Δικαίου και η λειτουργία της μας γεμίζει με ικανοποίηση και υπερηφάνεια.

Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΔ όπως διαμορφώθηκε την 29.09.2021, έχει ως εξής:

Πρόεδρος: κ. Ιωάννης Τέντες Επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Αντιπρόεδρος Α’: κ. Κυριάκος Οικονόμου Επίτιμος Αρεοπαγίτης

Αντιπρόεδρος Β’: κ. Δήμητρα Κλαμαρή – Παπαδοπούλου Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

Γ. Γραμματέας: κ. Αικατερίνη Φουντεδάκη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ταμίας: κ. Κων/νος Κουτσουλέλος Δικηγόρος

Μέλη οι: κ. Βιργινία Περάκη Καθηγήτρια Νιμικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου  κ. Αθηνά Κοτσάμπαση, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Ιωάννα Κονδύλη Καθηγήτρια Νομικής Σχοληλς ΕΚΠΑ και κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος. Καθηγητής Νομικής Σχοληλς ΕΚΠΑ

Closeup shot of the snouts of a cute dog and a cat sitting cheek to cheek
Closeup shot of the snouts of a cute dog and a cat sitting cheek to cheek

Ο νόμος για τα αδέσποτα

Ο νόμος 4039/12 που αφορά στα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, συνετέλεσε αποτελεσματικά στην…
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο νόμος 4039/12 που αφορά στα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, συνετέλεσε αποτελεσματικά στην προστασία των αδέσποτων , καθώς και τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό τους, την ενίσχυση  της φιλοζωικής κοινότητας και μια σειρά από μέτρα που αποτελούσαν χρόνια αιτήματα των φιλοζωικών οργανώσεων. Ανάμεσα στις ψηφιζόμενες για πρώτη φορά διατάξεις είναι εκείνες σύμφωνα με τις οποίες, η  κακομεταχείριση των ζώων πλέον τιμωρείται όχι μόνο με χρηματικό πρόστιμο αλλά -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- και με ποινή φυλάκισης. Η συμμετοχή ζώων σε τσίρκο ή άλλο θέαμα απαγορεύεται όπως και ο ακρωτηριασμός τους. Με παρέμβαση εισαγγελέα αφαιρείται προσωρινά ή οριστικά το ζώο απ’ όσους το κακομεταχειρίζονται. Ακόμη θεσμοθετήθηκε η ευθύνη του δήμου για κάθε βλάβη ή ζημιά προκαλείται σε πολίτες από αδέσποτα ζώα εφόσον δεν έχει οργανώσει ένα αποτελεσματικό σύστημα περισυλλογής και διαχείρισής τους.

images
Mil51new

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαμεσολάβησης & Διαιτησίας

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαμεσολάβησης & Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ), στον οποίο υπήρξα διευθύντρια, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού…
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαμεσολάβησης & Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ), στον οποίο υπήρξα διευθύντρια, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ανώνυμη εταιρεία) με έδρα την Αθήνα που έχει ως αντικείμενο την παροχή στην Ελλάδα και το εξωτερικό υπηρεσιών διαμεσολάβησης, διαιτησίας και εξωδικαστικής εν γένει επίλυσης διαφορών, καθώς επίσης και τη διάδοση, προβολή, προώθηση των θεσμών εναλλακτικής επίλυσης διαφορών με σκοπό την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επίλυσή τους.

Η διάχυση και εδραίωση των θεσμών της διαιτησίας και της διαμεσολάβησης στην επίλυση των εμπορικών και αστικών διαφορών θα σημάνει πολλά για την λειτουργία της εθνικής οικονομίας ,την αναπτυξιακή και επενδυτική της αναβάθμιση. Ένα σημαντικό εμπόδιο για πολλούς επενδυτές είναι διαχρονικά στην χώρα μας η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης στα Ελληνικά δικαστήρια. Η υπέρβαση της διελκυστίνδας μέσω της εισαγωγής των εναλλακτικών μορφών επίλυσης διαφορών θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη. Αλλά και στον τομέα της λειτουργίας μας ως κοινωνία, η ανατροπή της κουλτούρας της σύγκρουσης και της φιλοδικίας που φορτώνει τα δικαστήρια με υποθέσεις οι οποίες κάλλιστα θα μπορούσαν να λυθούν εκτός δικαστικών αιθουσών , θα έχει σημαντικά οφέλη στη συλλογική μας συγκρότηση και τον πολιτισμό της καθημερινότητάς μας. Πρόκειται για αλλαγή υποδείγματος με πολλαπλό αποτύπωμα αναπτυξιακό, οικονομικό και κοινωνικό.

Διαβάστε όλα τα νέα σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας εδώ.

Για να επικοινωνήσετε με τον ΕΟΔΙΔ και να εγγραφείτε στο Newsletter πατήστε εδώ

https://www.eodid.org/el/

Media

Κατηγορία
Όλα Άρθρο Ραδιόφωνο Τηλεόραση
Ημερομηνία
Mil18new1_1-2048×1492
Mil18new1_1-2048×1492
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δε γεννιέσαι γυναίκα, γίνεσαι

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εξακολουθεί να αποτελεί αφορμή για έναν απολογισμό της υστέρησης ως προς την αντιμετώπιση των ανισοτήτων ανάμεσα στα δυο φύλα. Παρά…

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εξακολουθεί να αποτελεί αφορμή για έναν απολογισμό της υστέρησης ως προς την αντιμετώπιση των ανισοτήτων ανάμεσα στα δυο φύλα.

Παρά τις προσπάθειες και την πρόοδο που έχει συντελεσθεί οι γυναίκες εξακολουθούν να αποτελούν τα ακούσια θύματα στις διακρίσεις στους χώρους εργασίας και τους μισθούς, εξακολουθούν να μαστίζονται από την ανεργία και να αποτελούν τα θύματα της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Οι γυναίκες ελέγχουν λιγότερους οικονομικούς πόρους από τους άνδρες, αποτελούν την πλειονότητα των φτωχών παγκοσμίως και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύουν μια μικρή μειονότητα των υπερ-πλούσιων. Κερδίζουν κατά μέσο όρο λιγότερα από τους άνδρες, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουν να κάνουν πολύ περισσότερη μη αμειβόμενη εργασία στο σπίτι. Ο κυρίαρχος ισχύων καταμερισμός της εργασίας με βάση τα φύλα, εξακολουθεί να περιορίζει τη γυναίκα στον ρόλο της εργαζόμενης με χαμηλές φιλοδοξίες, η δε ανυπαρξία στη χώρα μας κοινωνικών δομών, που αναλαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό τον ρόλο της στήριξης της οικογένειας εμποδίζει πρακτικά μεγάλο αριθμό γυναικών να έχουν τον έλεγχο του χρόνου τους και της ζωής τους.

Στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον Σεπτέμβριο το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες ανήλθε σε 12,4% (άνδρες στο 8%) με μόλις τις μισές γυναίκες ηλικίας 20-65 ετών (έναντι 70% στην ΕΕ) να εργάζονται (άνδρες 75%). Οι γυναίκες επίσης απασχολούνται σε τομείς της αγοράς εργασίας που ευνοούν τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης και τις χαμηλότερες αμοιβές. Σύμφωνα με τη Eurostat το μέσο μισθολογικό χάσμα στη χώρα μας υπολογίζεται στο 10,4%. Ισότητα για τις γυναίκες όμως δεν σημαίνει μόνο μισθολογική εξίσωση, αλλά κυρίως ισότιμη πρόσβαση στις ευκαιρίες ανέλιξης, αντικειμενικής αξιολόγησης της απόδοσής τους και πρόσβασης σε ανώτερες θέσεις διοίκησης. Μόλις το 8% των διευθυνόντων συμβούλων στην ενωμένη Ευρώπη είναι γυναίκες, οι οποίες καλύπτουν μόνο το 33% στις θέσεις των διοικητικών συμβουλίων. Στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΒ στις μισές επιχειρήσεις (53%) υπάρχει μηδενική ή πολύ περιορισμένη (έως 15%) συμμετοχή γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια, ενώ μία στις δέκα επιχειρήσεις (11%) δεν εμπιστεύεται καμία γυναίκα σε θέση διευθυντή ή τμηματάρχη. Αυτά τα δεδομένα συνέβαλαν ώστε η χώρα μας να καταλαμβάνει μόλις την 24η θέση μεταξύ 27 χωρών, στον Δείκτη για την Ισότητα των Φύλων στην ΕΕ.

Ανάλογα τα στοιχεία του ΟΗΕ, για την έρευνα: οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 33,3% όλων των θέσεων ερευνητών (μόλις 22% σε τομείς αιχμής), λαμβάνουν μικρότερα ερευνητικά κονδύλια και έχουν συντομότερη, λιγότερο καλά αμειβόμενη σταδιοδρομία, χαμηλή παρουσία σε επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους και λιγότερες δυνατότητες προαγωγής. Ακόμα οι γυναίκες είναι θύματα μιας οπισθοδρομικής βιολογικής ανισότητας, καθώς θεωρείται πως στοιχίζουν ακριβότερα στις επιχειρήσεις (π.χ. λόγω των αδειών που σχετίζονται με τη μητρότητα) αλλά και ενός ηλικιακού ρατσισμού, που είναι εντονότερος για αυτές λόγω του φύλου τους. Όσο για την πολιτική, ναι υπάρχουν πολιτικοί ηγέτες γένους θηλυκού, είναι όμως ελάχιστες, ενώ οι γυναίκες γενικά υποεκπροσωπούνται σε νομοθετικά σώματα διεθνώς και πολύ περισσότερο στη χώρα μας.

Απαιτούνται κατά συνέπεια πολιτικές θετικών διακρίσεων και ποσοστόσεων, αν θέλουμε να προχωρήσουμε συγκλίνοντας με τους καλύτερους ευρωπαϊκούς μέσους όρους. Απαιτούνται πόροι για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών στήριξης της εργαζόμενης μητέρας. Απαιτούνται πρότυπα καλών πρακτικών και βέλτιστης εταιρικής διακυβέρνησης μέσα από τα οποία θα ενισχύεται η ισότιμη πρόσβαση των φύλων στην πυραμίδα της ιεραρχίας.

Δίπλα σε αυτές τις στοχεύσεις τα φαινόμενα μίας καλπάζουσας έμφυλης βίας των οποίων κοινό παρονομαστή αποτελεί σταθερά η σχέση εξουσίας και κτητικότητας την οποία ο θύτης επιφυλάσσει για τον εαυτό του, σε σχέση με το ανυποψίαστο θύμα του, καθιστούν επιτακτική την ενεργοποίηση άμεσων αντανακλαστικών της πολιτείας. Βίαιες ελεγκτικές και εξαναγκαστικές συμπεριφορές, που αρνούνται την αντίσταση και την ανυπακοή, αγνοούν επιδεικτικά το θεμελιώδες στοιχείο της συναίνεσης, καθώς το εγώ του θύτη δεν υπόκειται σε όρια και αρνήσεις, σημαδεύουν την σύγχρονη πραγματικότητα. Σωρεία υποθέσεων γυναικοκτονίας (15 γυναικοκτονίες το 2023, 26 το 2022, 31 το 2021, ενώ κατά 30% αυξήθηκαν οι φόνοι γυναικών άνω των 60ετών την τελευταία 5ετία), ενδοοικογενειακής βίας, ακραίων σεξουαλικών παρενοχλήσεων και προσβολής της γυναικείας υπόστασης συγκλονίζουν την κοινή γνώμη.

Δεν αρκεί η αυστηροποίηση των ποινών, ούτε και ένα panic button. Πρέπει ο ρόλος του σχολείου στη διαπαιδαγώγηση, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των αυριανών πολιτών να ενισχυθεί, πρέπει να πολλαπλασιασθούν και στελεχωθούν κατάλληλα οι κοινωνικές και συμβουλευτικές δομές ώστε εκεί το θύμα της κακοποίησης να μπορεί εύκολα να βρίσκει πρόσβαση, προστασία και στήριξη. Πρέπει να διευρυνθούν οι εκστρατείες ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης από τα μέσα ενημέρωσης.

Η Σιμόν ντε Μποβουάρ γράφει στο Δεύτερο Φύλο το 1949 «Δεν γεννιέσαι γυναίκα, γίνεσαι». Η κατάσταση που ιστορικά έχει διαμορφωθεί δεν είναι πεπρωμένο ούτε φυσική αναγκαιότητα. Είναι μια κοινωνική κατασκευή, θεμελιωμένη με βαθιές ρίζες στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Αγώνας, προσπάθεια και βέβαια πολιτικές λοιπόν, ώστε αυτές οι ρίζες να εκριζωθούν από την κοινή βούληση εκείνων που μάχονται για την ισότητα.

Screenshot 2024-03-08 at 11.01.23 AM

Μιλένα Αποστολάκη στην εκπομπή «Χωρίς Μακιγιάζ» / ATTICA TV / 07.03.2024

Screenshot 2024-03-07 at 12.26.05 PM

Μιλένα Αποστολάκη / Ομιλία στη Βουλή / 07.03.2024

milena-apostolaki-article

Προς: Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής «για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό», κ. Δημ. Μαρκόπουλο

Screenshot 2024-03-08 at 11.01.23 AM
Screenshot 2024-03-08 at 11.01.23 AM

Μιλένα Αποστολάκη στην εκπομπή «Χωρίς Μακιγιάζ» / ATTICA TV / 07.03.2024

Mil18new1_1-2048×1492
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δε γεννιέσαι γυναίκα, γίνεσαι

Screenshot 2024-03-07 at 12.26.05 PM

Μιλένα Αποστολάκη / Ομιλία στη Βουλή / 07.03.2024

milena-apostolaki-article

Προς: Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής «για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό», κ. Δημ. Μαρκόπουλο

Screenshot 2024-03-07 at 12.26.05 PM
Screenshot 2024-03-07 at 12.26.05 PM

Μιλένα Αποστολάκη / Ομιλία στη Βουλή / 07.03.2024

Mil18new1_1-2048×1492
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δε γεννιέσαι γυναίκα, γίνεσαι

Screenshot 2024-03-08 at 11.01.23 AM

Μιλένα Αποστολάκη στην εκπομπή «Χωρίς Μακιγιάζ» / ATTICA TV / 07.03.2024

milena-apostolaki-article

Προς: Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής «για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό», κ. Δημ. Μαρκόπουλο

milena-apostolaki-article
milena-apostolaki-article

Προς: Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής «για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό», κ. Δημ. Μαρκόπουλο

Κοινοποίηση: Ειδική Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής Σύμφωνα με το υπ’ αρ. 48/22.2.24 έγγραφο του Εφέτη Ανακριτή κ. Σ.Μπακαϊμη το οποίο απευθύνεται προς εσάς, σε…

Κοινοποίηση: Ειδική Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής

Σύμφωνα με το υπ’ αρ. 48/22.2.24 έγγραφο του Εφέτη Ανακριτή κ. Σ.Μπακαϊμη το οποίο απευθύνεται προς εσάς, σε εκτέλεση του υπ’ αριθμ. 22/22.2.24 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας χορηγήθηκε και διαβιβάσθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αποδεικτικό υλικό της ανάκρισης που διεξάγεται από τον Εφέτη Ανακριτή.

Με έγγραφό σας την 29/2/24 μας ενημερώσατε ότι μπορούμε να αναγνώσουμε το υλικό που διαβιβάσθηκε στην Ειδική Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής.

Το διαβιβασθέν αποδεικτικό υλικό, συνιστά τμήμα μόνο της μέχρι σήμερα διενεργηθείσας ανάκρισης, από το οποίο απουσιάζουν στοιχεία κρίσιμα για το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής, δηλαδή την διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών.

Η Εξεταστική Επιτροπή ζήτησε το συνολικό συλλεχθέν μέχρι σήμερα αποδεικτικό υλικό της ανάκρισης, καθότι απαραίτητο προκειμένου να καταστεί δυνατή η διαμόρφωση αξιόπιστου πορίσματος στο οποίο θα έχουν συνεκτιμηθεί και συμπεριληφθεί όλα τα αποδεικτικά στοιχεία.

Η πάνδημη απαίτηση για την αποκάλυψη της αλήθειας και την τιμωρία των υπευθύνων για το έγκλημα των Τεμπών καθιστά επιβεβλημένη την διαβίβαση στη Εξεταστική Επιτροπή, η οποία διερευνά παραλλήλως με την Ελληνική δικαιοσύνη τις συνθήκες του εγκλήματος, κάθε αποδεικτικού στοιχείου προκειμένου η Επιτροπή να ολοκληρώσει το έργο της χωρίς εμπόδια και προσκόμματα, τα οποία θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως προσπάθεια δυσχέρανσης του έργου της.

Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε να απευθυνθείτε άμεσα προς το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας ζητώντας να αποφασίσει τη χορήγηση και διαβίβαση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής του συνόλου της μέχρι σήμερα σχηματισθείσας δικογραφίας προκειμένου να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό.

Αποστολάκη Μιλένα

Νικητιάδης Γιώργος

Πάνας Απόστολος

Mil18new1_1-2048×1492
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δε γεννιέσαι γυναίκα, γίνεσαι

Screenshot 2024-03-08 at 11.01.23 AM

Μιλένα Αποστολάκη στην εκπομπή «Χωρίς Μακιγιάζ» / ATTICA TV / 07.03.2024

Screenshot 2024-03-07 at 12.26.05 PM

Μιλένα Αποστολάκη / Ομιλία στη Βουλή / 07.03.2024

Screenshot 2024-03-03 at 11.37.21 PM
Screenshot 2024-03-03 at 11.37.21 PM

Μιλένα Αποστολάκη στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» / TRT / 01.03.2024

Mil18new1_1-2048×1492
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δε γεννιέσαι γυναίκα, γίνεσαι

Screenshot 2024-03-08 at 11.01.23 AM

Μιλένα Αποστολάκη στην εκπομπή «Χωρίς Μακιγιάζ» / ATTICA TV / 07.03.2024

Screenshot 2024-03-07 at 12.26.05 PM

Μιλένα Αποστολάκη / Ομιλία στη Βουλή / 07.03.2024

Δεν βρέθηκαν άρθρα με τα συγκεκριμένα κριτήρια

Επικοινωνία

location
Ομήρου 27 Αθήνα Τ.Κ 106 72

Ας μιλήσουμε!

Στείλτε μου εδώ το μήνυμά σας

×
×
×
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ BΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Όροι Χρήσης

Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος

Η εταιρεία με την επωνυμία « Μιλένα Αποστολάκη», που εδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Ομήρου 27 (εφεξής η «Εταιρεία») προσφέρει τις υπηρεσίες της μέσω του παρόντος ιστοτόπου  https://milenaapostolaki.gr/ (εφεξής ο «ιστότοπος») σύμφωνα με τους όρους που περιγράφονται κατωτέρω. Ο επισκέπτης/χρήστης των υπηρεσιών του παρόντος ιστοτόπου https://milenaapostolaki.gr/ κατανοεί και αποδέχεται ότι το σύνολο των σελίδων/υπηρεσιών παρέχεται «όπως είναι» και ο ιστότοπος αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης σχετικής με την περιορισμένη χρονική διάρκεια, τη διαγραφή, την κακή απόδοση ή την αδυναμία ηλεκτρονικής αποθήκευσης οποιωνδήποτε δεδομένων (data) των χρηστών ή/και οποιουδήποτε περιεχομένου προσωπικών σελίδων/υπηρεσιών.
O επισκέπτης/χρήστης έχει την ευθύνη πρόσβασης στις υπηρεσίες του ιστοτόπου και η σχετική πρόσβαση μπορεί να απαιτεί την καταβολή τελών σε τρίτους φορείς (π.χ. παροχείς υπηρεσιών internet, χρέωση χρόνου παραμονής στο internet). Ο επισκέπτης/χρήστης έχει την αποκλειστική ευθύνη πληρωμής των σχετικών τελών. Επίσης, ο επισκέπτης/χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον προσωπικό εξοπλισμό του με τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα που του επιτρέπουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες του ιστοτόπου.

Η Εταιρεία δεσμεύεται να διασφαλίσει την ιδιωτικότητα των χρηστών του ιστοτόπου. Ζητείται από τον κάθε επισκέπτη/χρήστη να αποδεχθεί τη χρήση Cookies κατά την επίσκεψή του στον ιστότοπο.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Επισκέπτες/χρήστες του ιστοτόπου, οι οποίοι είναι ανήλικοι δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του ιστοτόπου που μπορεί να θεωρούνται ακατάλληλες για ανηλίκους και οι οποίες δεν είναι δυνατό να ελεγχθούν από τον ιστότοπο. Σε κάθε ενότητα ή υπηρεσία που μπορεί να περιέχει υλικό ακατάλληλο / προσβλητικό / ανήθικο υπάρχει προειδοποίηση προς τους επισκέπτες/χρήστες. Εάν παρά ταύτα ανήλικοι χρήστες αυτοβούλως επισκεφτούν σελίδες με υλικό ακατάλληλο / προσβλητικό / ανήθικο το οποίο δεν είναι δυνατό να ελέγχεται συνεχώς, ο ιστότοπος δε φέρει ευθύνη.

ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

Είναι αμοιβαίως αποδεκτό και κατανοητό ότι όλες οι πληροφορίες, τα δεδομένα, τα κείμενα, τα γραφικά, οι φωτογραφίες, οι εικόνες, τα μουσικά αρχεία, τα βίντεο, τα μηνύματα και όλο το περιεχόμενο, είτε αναρτάται δημόσια είτε μεταφέρεται ιδιωτικά, παραμένει στην αποκλειστική ευθύνη του φυσικού ή νομικού προσώπου από το οποίο το περιεχόμενο πηγάζει. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για όλο και οποιοδήποτε περιεχόμενο αναρτά, δημοσιεύει, αποστέλλει, μεταφέρει ή άλλως καθιστά διαθέσιμο μέσω των υπηρεσιών του ιστοτόπου. Ο ιστότοπος δεν είναι δυνατό, λόγω του όγκου του, να ελέγχει το σύνολο του περιεχομένου που αναρτάται από τους χρήστες στις υπηρεσίες του δικτυακού τόπου, οπότε δεν εγγυάται την ακρίβεια, την ακεραιότητα, τη νομιμότητα, ή την ποιότητα τέτοιου περιεχομένου. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος ο ιστότοπος για οποιοδήποτε λάθος ή παραλείψεις σε οποιοδήποτε περιεχόμενο ή για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία που τυχόν προκύψουν από τη χρήση οποιουδήποτε περιεχομένου που αναρτάται, αποστέλλεται, μεταφέρεται ή άλλως καθίσταται διαθέσιμο από τους χρήστες στις υπηρεσίες του ιστοτόπου. Οι χρήστες συμφωνούν να μην κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ιστοτόπου και αποδέχονται ακέραιη και αποκλειστική την ευθύνη τους σχετικά με τα κάτωθι για:

1. Ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση περιεχομένου που είναι παράνομο, επιβλαβές, απειλητικό, προσβλητικό, επιζήμιο, δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, ρατσιστικό ή άλλως αποδοκιμαστέο, παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων, οποιαδήποτε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας οποιουδήποτε φορέα και προκαλεί συναισθήματα μίσους, ή/και οποιοδήποτε άλλο συνιστάμενο ποινικό αδίκημα και οποιαδήποτε άλλη μορφή ανεπιθύμητης προώθησης περιεχομένου, καθώς και περιεχομένου που περιέχει ψηφιακούς ιούς ή οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό κώδικα, αρχεία ή προγράμματα σχεδιασμένα να παρεμβληθούν, καταστρέψουν ή περιορίσουν τη λειτουργία οποιουδήποτε λογισμικού ή εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών ή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

2. Πρόκληση βλάβης σε ανηλίκους με οποιοδήποτε τρόπο.

3. Μίμηση οποιουδήποτε νομικού ή φυσικού προσώπου ή ψευδή δήλωση για την ταυτότητα του χρήστη ή παραπλανητική δήλωση αναφορικά με τη σχέση ή/και συνεργασία του χρήστη με κάποιο άλλο νομικό ή φυσικό πρόσωπο.

4. Παραχάραξη ή άλλη αλλοίωση των αναγνωριστικών των χρηστών, με σκοπό την παραπλάνηση ως προς την προέλευση του περιεχομένου που μεταδίδεται μέσω των υπηρεσιών του ιστοτόπου.

5. Ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση περιεχομένου από άτομο που δεν έχει δικαίωμα να διαθέσει το συγκεκριμένο περιεχόμενο βάσει νόμου ή βάσει εμπιστευτικής σχέσης.

6. Παρεμβολή στις υπηρεσίες ή διάσπαση των υπηρεσιών ή των servers ή των δικτύων που είναι συνδεδεμένα με τις υπηρεσίες του ιστοτόπου, ή παρακοή των προϋποθέσεων, διαδικασιών και κανόνων χρήσης των δικτύων αυτών.

7. Παραβίαση, με ή χωρίς πρόθεση, οποιασδήποτε τοπικής, εθνικής, ευρωπαϊκής, διεθνούς νομοθεσίας ή/και οποιουδήποτε κανόνα που έχει νομοθετική ισχύ και αφορά ή/και καλύπτει οποιαδήποτε υπηρεσία του ιστοτόπου.

8. Παρενόχληση με οποιονδήποτε τρόπο της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων άλλων χρηστών (όπως η συλλογή ή/και αποθήκευση προσωπικών δεδομένων άλλων χρηστών).

Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι ο ιστότοπος δεν κάνει προκαταρκτικό έλεγχο του περιεχομένου, αλλά και ότι ο ιστότοπος και οι αρμόδιοι συνεργάτες του διατηρούν το δικαίωμα (και όχι την υποχρέωση) της αποκλειστικής επιλογής άρνησης ανάρτησης/δημοσίευσης ή μετακίνησης ή διαγραφής οποιουδήποτε περιεχομένου διατίθεται μέσω των υπηρεσιών του. Επίσης, ο ιστότοπος και οι αρμόδιοι συνεργάτες του διατηρούν το δικαίωμα να διαγράφουν χωρίς ειδοποίηση οποιοδήποτε περιεχόμενο παραβιάζει τους παρόντες όρους χρήσης.

ΒΛΑΒΗ/ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι διατηρεί την αποκλειστική ευθύνη να αποζημιώσει τον ιστότοπο και τους συνεργάτες του για οποιαδήποτε νομική διαμάχη προκύψει μεταξύ αυτού και τρίτων φορέων λόγω του περιεχομένου που αυτός διαθέσει για ανάρτηση, δημοσίευση, ή άλλη μεταφορά μέσω των υπηρεσιών του ιστοτόπου.

ΧΡΗΣΗ COOKIES

Το cookie είναι ένα αρχείο το οποίο περιέχει έναν κωδικό αναγνώρισης (μια ακολουθία αριθμών και γραμμάτων) και το οποίο έχει σταλεί από ένα διακομιστή σε έναν πλοηγό όπου και αποθηκεύεται. Κάθε φορά που ο πλοηγός ζητάει μια σελίδα από τον διακομιστή, αποστέλλεται πίσω σε αυτόν και ο κωδικός αναγνώρισης. Η αποστολή cookies συνεπώς πραγματοποιείται με την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ – ΣΗΜΑΤΑ

Εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων, συνεργατών και φορέων), όλο το περιεχόμενο του ιστοτόπου, συμπεριλαμβανομένων videos, εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, των παρεχομένων υπηρεσιών και γενικά όλων των αρχείων του δικτυακού τόπου, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, κατατεθειμένα σήματα, διασχηματισμοί, διακριτικά γνωρίσματα και σήματα υπηρεσιών του site και προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων και συνθηκών. Συνεπώς, κανένα εξ αυτών δύναται να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να “φορτωθεί”, να μεταδοθεί ή να διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Τα προϊόντα ή υπηρεσίες που αναφέρονται στις ηλεκτρονικές σελίδες του παρόντος κόμβου και φέρουν τα σήματα των αντίστοιχων οργανισμών, εταιρειών, συνεργατών φορέων, ενώσεων ή εκδόσεων, αποτελούν δική τους πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία και συνεπώς οι φορείς αυτοί φέρουν τη σχετική ευθύνη. Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του ιστοτόπου. Αν πράξει τοιουτοτρόπως, αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για αποζημίωση των ανωτέρω.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Δεδομένης της φύσης και του όγκου του διαδικτύου, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, ο ιστότοπος δεν ευθύνεται για οποιασδήποτε μορφής ζημία υποστεί ο χρήστης των σελίδων, των υπηρεσιών, επιλογών και περιεχομένων του στις οποίες προβαίνει με δική του πρωτοβουλία. Τα περιεχόμενά του παρέχονται «όπως ακριβώς είναι» χωρίς καμία εγγύηση εκπεφρασμένη ή και συνεπαγόμενη με οποιοδήποτε τρόπο. Στο μέγιστο βαθμό και σύμφωνα με το νόμο, ο ιστότοπος αρνείται όλες τις εγγυήσεις εκπεφρασμένες ή και συνεπαγόμενες, συμπεριλαμβανομένων, όχι όμως περιοριζόμενων σε αυτό, αυτών, οι οποίες συνεπάγονται την εμπορευσιμότητα και την καταλληλότητα για ένα συγκεκριμένο σκοπό.

Ο ιστότοπος δεν εγγυάται ότι οι σελίδες, οι υπηρεσίες, οι επιλογές και τα περιεχόμενα θα παρέχονται χωρίς διακοπή, χωρίς σφάλματα και ότι τα λάθη θα διορθώνονται. Επίσης, δεν εγγυάται ότι το ίδιο ή οποιοδήποτε άλλο συγγενικό site ή οι εξυπηρετητές (servers) μέσω των οποίων αυτά τίθενται στη διάθεσή των χρηστών/μελών, δεν περιέχουν “ιούς” ή άλλα επιζήμια συστατικά. Ο ιστότοπος δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση την ορθότητα, την πληρότητα ή και διαθεσιμότητα των περιεχομένων, σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών ή τα αποτελέσματά τους. Το κόστος των ενδεχόμενων διορθώσεων ή εξυπηρετήσεων, το αναλαμβάνει ο επισκέπτης/χρήστης και σε καμία περίπτωση ο ιστότοπος αυτός και η Εταιρεία που τον διαχειρίζεται ή τον εκμεταλλεύεται εμπορικά.

‘ΔΕΣΜΟΙ’ (LINKS) ΠΡΟΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ (SITES)

Ο ιστότοπος διαθέτει υπερσυνδέσμους προς και λεπτομέρειες που αφορούν ιστοτόπους τρίτων ή σχετιζόμενες εφαρμογές. Εάν και η Εταιρεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ελέγχου της ταυτότητας, της ποιότητας, της πληρότητας των υπηρεσιών και της συμμόρφωσης αυτών των διαδικτυακών τόπων σε θέματα ασφάλειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων, ο ιστότοπος δεν μπορεί να ελέγξει το σύνολό τους και δεν φέρει ευθύνη για τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων και απορρήτου, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Ο ιστότοπος δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ

Οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις χρήσης του ιστοτόπου, καθώς και οποιαδήποτε τροποποίησή τους, διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις σχετικές διεθνείς συνθήκες, αρμόδια δε Δικαστήρια για την επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς, ορίζονται τα Δικαστήρια των Αθηνών. Οποιαδήποτε διάταξη των ανωτέρω όρων καταστεί αντίθετη προς το νόμο, παύει αυτοδικαίως να ισχύει, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ×
Screenshot 2024-03-07 at 12.26.05 PM
Δευτέρα
18
Μαρτίου
2024
Μαρτίου
Επιλογή μήνα
  • Ιανουαρίου
  • Φεβρουαρίου
  • Μαρτίου
  • Απριλίου
  • Μαϊού
  • Ιουνίου
  • Ιουλίου
  • Αυγούστου
  • Σεπτεμβρίου
  • Οκτωβρίου
  • Νοεμβρίου
  • Δεκεμβρίου
2024
Επιλογή Χρονιάς
  • 2024
  • 2025
  • 2026
  • 2027
  • 2028
  • 2029
  • 2030
  • 2031
  • 2032
  • 2033
  • 2034
  • 2035
  • 2036
  • 2037
  • 2038
  • 2039
  • 2040
  • 2041
  • 2042
  • 2043
  • 2044
  • 2045
  • 2046
  • 2047
  • 2048
  • 2049
  • 2050
  • 2051
  • 2052
  • 2053
  • 2054
  • 2055
  • 2056
  • 2057
  • 2058
  • 2059
  • 2060
  • 2061
  • 2062
  • 2063
  • 2064
  • 2065
  • 2066
  • 2067
  • 2068
  • 2069
  • 2070
  • 2071
  • 2072
  • 2073
  • 2074
  • 2075
  • 2076
  • 2077
  • 2078
  • 2079
  • 2080
  • 2081
  • 2082
  • 2083
  • 2084
  • 2085
  • 2086
  • 2087
  • 2088
  • 2089
  • 2090
  • 2091
  • 2092
  • 2093
  • 2094
  • 2095
  • 2096
  • 2097
  • 2098
  • 2099
  • 2100
  • 2101
  • 2102
  • 2103
  • 2104
  • 2105
  • 2106
  • 2107
  • 2108
  • 2109
  • 2110
  • 2111
  • 2112
  • 2113
  • 2114
  • 2115
  • 2116
  • 2117
  • 2118
  • 2119
  • 2120
  • 2121
  • 2122
  • 2123
  • 2124
Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ
24 25 26 27 28 1 2 3
4
5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6
Καθαρισμός
Εντάξει Ακύρωση